Takmembran – tillbehör

                 Tejp                   Material            Dimension
W1 ensidigBondad duk av PP -polypropylenBredd 50mm / läng 20 m
PE1 ensidigPE -polyetylenfolieBredd 50mm / läng 20 m
N2 dubbelsidigUtan bärareBredd 19mm / läng 20 m
B2 dubbelsidigButylBredd 15mm / läng 50 m
K1 ensidigt självhäftandeSkummad PEBredd 40mm / läng 30 m

Tejp W1 Ensidigt självhäftande tejp på underlag av bondad duk av polypropylen, 50 mm bred, avsedd för att:

 • limma ihop skikt av membran från gruppen takmembran;
 • reparera membran från gruppen takmembran;
 • fästa membran från gruppen takmembran på trä, plast och metall.

Tejp SB2 Dubbelsidigt självhäftande butyltejp (alltid flexibel), 15 mm bred, avsedd för att :

 • fästa membran från gruppen takmembran på skorstensväggar och vindskupor samt för att foga samman dem med plåtbeslag och plast; 
 • tätt foga samman ångspärrfolier och ångregulatorer med murverk och träkonstruktioner.

Tejp N2 Dubbelsidigt självhäftande tejp, 19 mm bred, avsedd för att :

 • fästa membran från gruppen takmembran på plåtbeslag (takfots- och rännbeslag) och plast;
 • reparera skadade takmembran och ångspärr; 
 • foga samman ångspärrfolier och ångregulatorer med metalldelar och träkonstruktioner.

Tejp PE1   Ensidigt självhäftande tejp på underlag av polyetylenfolie, 50 mm bred, avsedd för att :

 • försegla monteringsskador i membran från gruppen takmembran (upp till 10 cm långa) och ångspärr (utan begränsning av längd); 
 • reparera andra byggfolier av polyetylen; 
 • fästa membran från gruppen takmembran på plast och metall

Tejp K1  Tejp K1 är ett utmärkt material för tätning och isolering. Den används där takfolie och takmembran monteras på takkonstruktionen, och den limmas under ströläkt. Tejpen kan också användas under aluminiumprofiler. Tack vare sina enastående egenskaper eliminerar den all fara att vatten läcker in i värmeisolering och takbjälkar genom hål som orsakats av takklammer och spikar vid punktering av membranet. Tejpen MARMA K1 kännetecknas av UV-beständighet, beständighet mot temperaturväxlingar, väderförhållanden och åldringsprocess. Man ska komma ihåg att limmade ytor ska vara fria från damm och andra föroreningar. Standardmått på rulle 40mm x 30 m.

IZOVENT

Nockband IZOVENT används för tätning av nockpannor på ventilerade lutande tak som ligger på bärläkt och ströläkt. Det fästs på taknockar och takryggar, under takpannor, på redan färdiglagda taktäckningar. Bandet ger goda ventilationsvillkor för takytan och skyddar mot vatteninträngning (snö, regn) samt damminträngning under taktäckning. Nockband IZOVENT används för taktäckningar utförda av takpannor, särskilt för hollander takpannor av cement och keramiska, ej överlappande takpannor som inte kräver att bandet ger någon stor genomluftning. IZOVENT består av 2 remsor av aluminiumband och polypropylentyg mellan dem. Bandets specifikt profilerade kanter möjliggör montering på alla typer av taktäckning samt används för att effektivt avleda nederbördsvatten. Butylbeläggning som finns på kanterna tillåter permanent sammanfogning av bandet med taktäckning. Bandet limmas på både porösa och släta ytor, man ska dock komma ihåg att limmad yta ska vara fri från fett och damm.

Materialaluminium täckt med butyl + PP-tyg
Färgsvart, brun, tegelfärgad, körsbärsröd
UV-beständighetja
Åldringsbeständighetja
Rullens storlek180,240, 310 x5 lm *
Kartong4 rullar

* andra bredder på begäran av kund vid minimikvantitet

Montering-IZOVENT  

IZOVENT EXTRA

Nockband IZOVENT EXTRA används för tätning av nockpannor på ventilerade lutande tak som ligger på bär läkt och ströläkt. Det fästs på taknockar och takryggar, under takpannor, på redan färdiglagda taktäckningar. Bandet ger goda ventilationsvillkor för takytan och skyddar mot vatteninträngning (snö, regn) samt damminträngning under taktäckning. Nockband IZOVENT EXTRA används för tak som är täckta med takplåt och vanliga takpannor. Sådana typer av tak kräver användning av ett band med ökad genomluftning som förbättrar deras ventilation vid slutlig taktäckning av denna typ. IZOVENT består av 2 remsor av aluminiumband och polypropylennät med en hög genomluftningsförmåga mellan dem. Bandets specifikt profilerade kanter möjliggör montering på alla typer av taktäckning samt används för att effektivt avleda nederbördsvatten. Butylbeläggning som finns på kanterna tillåter permanent sammanfogning av bandet med taktäckning. Bandet limmas på både porösa och släta ytor, man ska dock komma ihåg att limmad yta ska vara fri från fett och damm.

Materialaluminium täckt med butyl + PP-nät med hög genomluftningsförmåga
Färgsvart, brun, tegelfärgad, körsbärsröd
UV-beständighetja
Åldringsbeständighetja
Rullens storlek180, 240, 310 mm x 5 lm*
Kartong4 rullar

* andra bredder på begäran av kund vid minimikvantitet  

Montering-IZOVENT-EXTRA